Despre noi

Play Video

Povestea Noastră

La începutul anilor `90, frații Vasile si Emil Naș, alături de cumnatul lor Petru Brad, au gândit și pus temelia unei mici firme de produse lactate, în care au investit toată energia si dragostea lor. Alături de ei, bătrâna mamă a muncit umăr la umăr si astfel in temelia firmei deschise, în propria casă, se regăsesc și astăzi energia și iubirea ei. 

Firma s-a ridicat încet, prin colectarea laptelui proaspăt si sanătos al vacuțelor de pe plaiurile ardelene, crescute de fermieri cu tradiție și dragoste de animale. 

Scopul firmei a fost de la început folosirea ca unică materie primă pentru produsele Bonas a laptelui proaspat, atent selecționat, exclusiv de la si pentru ardeleni.

Am pornit timid, ca atelier de prelucrare a laptelui, care procesa 200-400 de Iitri de lapte pe zi și oferea spre vânzare un prim derivat din laptele de vacă, telemeaua. Când am reuşit să avem prima linie de pasteurizare, a luat viață laptele de consum.

Cu ani de experiemță care se acumulau am învățat să smântânim laptele, să închegăm caşcavalul.

Au urmat ani de încercări prudente, de sondare, de învățare. Apoi primele fonduri, SAPARD, pe care le-am dorit pentru a ne putea dezvolta si retehnologiza, fonduri obţinute greu, datorită birocraţiei excesive din timpurile de inceput ale programelor de finanţare.

Astăzi, cu o mai mare iscusinţă, punem în mișcare zilnic 15.000 de I de lapte, lapte pe care îl colectăm, prelucrăm, ambalăm și distribuim în regie proprie, ca apoi să vă înfățișăm cu cea mai mare responsabilitate produsele, atât în propriile magazine de prezentare, cât și în reţelele de magazine și supermarket-uri.

Încurajăm
Consumul
De Produse
Locale

Un produs local este definit ca și alimentul cultivat sau provenit dintr-o materiae primă găsită la o distanță de cel mult 100 km de punctul de vanzare si consum.

Consumând produse locale:

  • consumăm produse mai proaspete, cu factor nutritiv crescut, ştiut fiind ca un termen de valabilitate mai scurt indică un conţinut redus de aditivi; iar un termen de valabilitate lung se doreşte de cele mai multe ori în scop tehnologic și de profit (stocare cât mai îndelungată, cantitate cât mai mare obținută la un ciclu de producţie, rezistentă mai mare la raft a produsului).
  • devenim fiecare în parte un mic ecologist, scăzând impactul emisiilor de noxe implicate în procesul de transport, depozitare, relocare.
  • învățăm să nu facem risipă, să fim chibzuiţi cu bugetul familiei, pentru că produs local înseamnă preţ mai mic, implicând costuri mai mici alocate logisticii.
  • devenim mai cumpătați cu timpul alocat cumpărăturilor, pentru că aproape oricine va găsi în drumul său spre casă un magazin Bonas. Iar dacă în vecinătate alegem să intrăm și la o brutărie, aprozar sau piaţă înseamnă că ne dezvoltăm deja nişte obiceiuri de consum mai sănă
  • însuflețim comunitatea locală de mici fermieri si micile gospodării agricole, încurajând practicile agricole bune și prietenoase cu mediul, pentru că țăranul, fermierul sau cultivatorul de legume va păstra întotdeauna mai multe metode organice decât marii producători sau retaileri.

– Proaspăt de bun!

01.

Produsele Bonas

Toate produsele Bonas au la bază un lapte Proaspăt de Bun.

Laptele BONAS este colectat, verificat cu minuţiozitate, procesat și pus în vitrină în aceeaşi zi. Cu toată experienţa unei echipe vechi și responsabile!

Dorim ca produsele noastre să fie gustoase și hrănitoare, dar și autentice, de aceea, niciun element inutil nu își găsește locul în reţetele Bonas.

– Proaspăt de bun!

02.

Laptele

Totul e lapte și miere.

Că nu degeaba o cană de lapte cald, cu o linguriţă de miere de albine și un gălbenuş de ou este o rețetă din străbuni, cu puteri tămăduitoare.

Și nu doar atât are de oferit laptele, povestea-i multă de spus, iar laptele Bonas se dezvăluie în varianta sa straşnică sau mai sărac în grăsime, dar nu cu mai puţin gust sau vigoare.

Mai mult, Bonas a dezvoltat și un sortiment special de lapte pentru cafea, preferatul celor mai mari baristori din Cluj, care ne învață că laptele de cafea nu e orice fel de lapte gras: gustul său trebuie să fie dulce, ca dulce să fie și armonia sa cu aroma cafelei și să fie totodată bogat în proteine, ca să formeze o spumă consistentă și cu textură.

– Proaspăt de bun!

03.

Iaurtul

Iaurtul: cel mai prietenos dintre lactate.

Iaurtul e frate de cruce cu micul dejun. Cu musli-ul si feluritele tipuri de cereale, cu smoothie-ul cu căpşuni, savurat vara la o terasă, cu înghețata și clătitele. E prieten la cataramă cu frunzele de salată, ca dressing sănătos. Si nu se înțelege bine doar cu vecinii, ci și cu marinatele în stil indian pe care le pui peste aripioarele de pui, la cuptor.

Ai nevoie doar de o linguriţă și unul dintre sortimentele de iaurturi Bonas.

– Proaspăt de bun!

Magazinele Noastre

Str. Anton Pann, Nr. 26

Str. Aurel Vlaicu, Nr. 27

Str. Constantin Brancusi, Nr. 166

Str. Dunării, Nr. 26

Str. Hațeg, Nr. 15A

Str. Albac FN, Piața Hermes

Str. Aurel Vlaicu, Nr. 1

Aleea Detunată, Nr. 1/19B

Str. Bucegi, Nr. 7

Str. Mehedinți, Nr. 74

Str. Zorilor FN, Piața Agroalimentară Zorilor

Aleea Padin FN, Nr. 5A

Piața Grigorescu

B-dul 21 Decembrie 1989, Nr. 131-135

Piața Ion Meșter, Nr. 5A

Strada Crișeni nr. 19A, Dezmir

Strada Argeș 4-6

Mereu în Legătură cu Tine

Mereu în Legătură cu Tine